RBS یک سیستم دیوار باربر سازه ای از جنس بتن آرمه است که در اجرای آن از قالبهای ماندگار پلیمری استفاده میشود. قالب ماندگار، قالب بتن ریزی است که پس از گیرش بتن همچنان در محل باقی میماند و استفاده از آن سبب حذف عملیات قالب بندی و قالب برداری مرسوم میشود و در ضمن مجرایی برای عبور آرماتورها و کابل ها و لوله های تاسیساتی از داخل دیوار فراهم مینماید. قالب های ماندگار RBS همچنین نقش های دیگری همچون ایجاد عایق صوتی و حرارتی را نیز در زمان بهره برداری ایفا میکنند. از جمله ویژگی های مهم این قالب ها سطح تمام شده آن هاست که دیوار بدست آمده را از افزودن پوشش اضافی بی نیاز میکند.
مبدأ RBS
سیستم ساختمانی رویال یک تکنولوژی ابداعی توسط شرکت کانادایی (Royal Plastic Group از قدیمی ترین و بزرگترین تولیدکنندگان پی وی سی در کانادا) است. شرکت «تهران پارس رویان» صاحب امتیاز انحصاری این تکنولوژی در خاورمیانه است که به صورت مستقل از شرکت کانادایی به تولید و اجرای ساختمان های با سیستمRBS در کشور عزیزمان ایران میپردازد.
قالب های ماندگارRBS
قالب های های RBS، پروفیل های توخالی مدولار از جنس PVC و با سطح تمام شده هستند که در طولی برابر با ارتفاع دیوار تولید میشوند و اتصال آنها به شیوه کام و زبانه (کشویی) و با سرعت زیاد انجام میشود. قالب های ماندگار RBS دارای اشکال متنوعی متناسب با موقعیت خود در دیوار (مانند کنج، سه راهی و …) هستند و از دو سطح بیرونی که توسط صفحات داخلی سوراخ دار به هم متصل شده اند، تشکیل یافته اند. سوراخ های صفحات داخلی با هدف تامین جریان افقی بتن و حفظ پیوستگی آن و نیز جهت عبور آرماتورهای افقی در نظر گرفته شده اند. صفحات بیرونی دارای فرمولاسیون پیشرفته و انحصاری هستند و ویژگی های شیمیایی و مکانیکی و جلوه زیبای آنها برای کاربرد در سطح خارجی دیوارها طراحی شده است.
اجزای الحاقی به سیستم RBS
سیستم RBS علاوه بر قالب های ماندگار دیوار از پروفیل های دیگری نیز به جهت ایجاد تطابق اجرایی و ظاهری با قالب های دیوار کمک میگیرد که شامل موارد زیر هستند:
• داکت عبور کابل های برق از داخل دیوار
• پروفیل های دکوراتیو برای کنج ها و محل های دیگر
• پروفیل های درب و پنجره
• ورقه های موجدار نما
• پروفیل پوشش بام شیبدار
معرفی مصالح استفاده شده در RBS
در این سیستم ساختمانی، سه مصالح زیر به صورت عمده استفاده شده است:
a
بتن: از نظر حجمی ۹۰ درصد این سیستم را تشکیل میدهد و دومین ماده ی مهم این سیستم است. معمار یا مهندس تعیین کننده ی ترکیب بتن مورد استفاده است اما در هر صورت بتن باید دارای حداقل شرایط مقابل باشد: حداقل مقاومت ۲۸ روزه ی ۲۰ مگاپاسکال یا ۲۵ مگاپاسکال در شرایط یخ زدگی، حداقل اندازه سنگدانه ها ۲۰ میلی متر و حداقل اسلامپ ۱۱۵ میلی متر. درکل در حین عملیات بتن، توجه به چهار مرحله زیر الزامی است.
و یا مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران مورد توجه قرار گیرد. ACI ترکیب بتن: در طراحی بنا بواسطه این سیستم، آیین نامه ۳۱۸توصیه شده RBS اجرای بتن: در حالت معمول بتن ریزی نیاز به ویبره ندارد اما استفاده از چکش پلاستیکی برای زدن ضربه به بدنه است.
تحکیم بتن: بواسطه ی قالب پلیمری، بتن بصورت یکدست شکل گرفته و خلل و فرجی وجود نخواهد داشت و در نتیجه ضعف هایی همچونکرم خوردگی در بتن نیز بروز نخواهد یافت.
مراقبت از بتن: قالب پلیمری تا حدود زیادی از یخ زدگی بتن جلوگیری میکند.اما طبق ضوابط ساختمانی آمریکا، استفاده از این
سیستم در اقلیم مجاور قطب مجاز ناست.
پلیمر
،PVC ترکیبی از رزین RBS از پلیمر برای تشکیل شاکله ی قالب استفاده میشود. پلیمر استفاده شده در
آکرلیک، تعدیل کننده، موم، روان کننده ها، محافظ اشعه ی فرابنفش و مهار کننده های دود و آتش است.
میلگردهای تقویت کننده ی فولادی که همان میلگردهای معمول مورد استفاده در ساختمان های بتنی هستند. اتصال سقف به دیوار در این سیستم به صورت پیوسته و یکپارچه طراحی و اجرا شده و میلگردگذاری لازم بر این اساس در محل
اتصال انجام میشود.
نیازهای سازه ای
برای استفاده از این سیستم در ساختمان های مسکونی، باید با توجه به هندسه ی دیوار، بارها و سایر شرایط خاص، حتما از حداقل میلگردهای تقویت کننده ی عمودی استفاده شود. حتما در گوشه ها و انتهای تیرهای سقف میلگردهای عمودی جایگذاری شوند.
توجه به سرعت باد و منطقه ی لرزه خیزی برای دانستن عمق اتصال دیواره ها به زمین الزامی است.
برای سرعت باد، حداکثر سرعت باد ۵۰ ساله در نظر گرفته شود.
سیستم ساختمانیRBS
طرح
یک قالب دایمی برای دیوار بتنی است که به دلیل شباهت بسیار زیاد خواص حتی میتوان به عنوان دیوار بتن آرمه یا معمولی RBS قطعات پلیمری نیز استفاده نمود. تقویت شده بودن آنها توسط قالبهای ماندگار پلیمری است که به بتن قابلیت مقاومت در برابر تنش، کنترل ،RBS اما ویژگی اصلی دیوارهایRBS ترک پذیری و محافظت در برابر سایر عوامل را میدهد. برای استفاده حداکثری از این نقطه قوت، به چند نکته که در طراحی و استفاده از RBS باید درنظر گرفته شود، اشاره میکنیم.
بناهایی که در معرض دمای بیش از ۷۰ درجه سانتیگراد هستند، بدلیل تغییر خواص پلیمر بر اثر حرارت، نباید ازرو به نمای داخلی باشد، محافظت از آتش برای آن الزامیست. RBS8i در صورتی که وجه عایق در طراحی ها مقاومت تنشی دیوار را با ضریب ۰،۸ در نظر بگیرید. وجوه خود قالبها قابل استفاده در نمای داخلی هستند اما این قابلیت نیز وجود دارد در صورتی اجبار ضوابط، از پوشش نهایی دیگری استفاده شود.
استفاده از RBS برای دیوارهایی که تحت بار جانبی مداوم هستند مانند دیوار پی، ممنوع است چون این بار توانایی تاثیر در شکل قالب دارد.
تجهیزات اجرایی
این سیستم ساختمانی نیاز به تجهیزات حجیم و هزینه برداری نداشته و فقط ویبراتور دستی، چکش، پیچ گوشتی و دریل برای
برپایی این سیستم ساختمانی کافی میباشند.نیروی انسانی به شدت تاکید شده است که در طول ‘پروسه طراحی’ فقط مهندسین حرفه ای دارای مدرک طراحی در حوزه طراحی دیوار بتنی به ارایه طرح بپردازند.
مزایای دیوارهایRBS
نیاز حداقلی به نیروی انسانی و نیروی انسانی متخصص،
صرفه جویی در مصرف انرژی (حین ساخت، اجرا و پس از بهره برداری)،
سرعت و سهولت اجرا،
ضخامت کم دیوار،
انعطاف پذیری نسبی در قالب طرح های معماری،
امکان اجرا در اکثر شرایط آب و هوایی خصوصا مناطق دارای رطوبت نسبی بالا،
مقاومت در برابر از بین رفتن لایه ها بوسیله ی جوندگان و حشرات،
سهولت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی،
مراحل نصب و اجرا در کارگاه و بدون نیاز به ماشین آلات سنگین،
حداقل مضرات محیطی به خصوص در هنگام اجرا و بهره برداری.
معایب دیوارهای RBS
عدم توانایی تولید ماشین آلات و تجهیزات ساخت این محصول.
سنگینی وزن ساختمان.
وابستگی کامل به سیمان.
محدودیت بکارگیری در بلندمرتبه سازی ها. حداکثر ارتفاع بنا بر اساس مراجع آمریکایی برابر با ۱۰ متر و در شرایط
خاص در ضوابط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تا ۵۰ متر.
خرید کیسه زباله، سفره های یکبار مصرف و کیسه فریزر با قیمت مناسب از لاورکالا
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
دفتر مرکزی :
پل سیدخندان خیابان شریعتی خیابان مجتبایی تقاطع دیلمان پلاک ۳۳ واحد ۱جنوبی
021-77727801
کارخانه :
استان مرکزی شهرستان زرندیه ساوه شهرک صنعتی مامونیه خیابان سوم قطعه A272
کد پستی : 3941893193
تلفن های تماس 08645253758
09381003193
info@loverkala.com
دیروز برای تجربه و امروز تدبیری برای فرداست گذشتگان راه بسیار پیموده اند و تجربه گذشتگان یادگار عظیم صنعت امروز ماست و امروز با لطشف منان با همت و تلاش طراحان برگزیده خلاق و به کار گیری توان و تجربه های افزون شده بر یادگار دیرینیان توانسته ایم بر کیفیت این صنعت بیفزاییم، پس در این راه مارا یاری دهید تا با شما هر روز پله های موفقیت را طی کنیم و آرزوی فردایی بهتر داشته باشیم
لاور آینده ای تمیز را برای نسل های بعد میسازد